Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на
Коментари Харесай

Борисов в Пловдив: Кметът Здравко Димитров и зам.-кмета Райчев да подадат оставки

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев.



Според него управникът на града не можел да се оправя с проблемите в него. И добави, че Димитров се е отнесъл несериозно към проблема със стадиона на Ботев.

„ Обичам го, почитам го, само че не се оправи и ни сътвори проблем. Почтеното в тази ситуация и задължението към партията е да си подадат оставките. Ние не вършим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го създадем – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е доста тежко преди избори да имаме такива връзки, само че е почтено към хората. Каквото сме дали обещание, сме го създали. И поради сходни хора, които безусловно абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всякога – едно и също: „ Още пари. Още пари “. Осигуряваме. Но става още по-лошо “, уточни Борисов.

Ако Димитров ми е другар, би трябвало да отиде да си подава оставката. Месеци наред имаше опция да упражни надзор и той не го направи. Няма да се меся повече, тъй като излизам неприятен, само че заместник-кметът Райчев би трябвало да си замине неотложно. В момента недоверието към него е огромно. По-добре е да се отдръпне, добави още водачът на ГЕРБ.

Днес разбирам за забранителни описи на хора и български публицисти за Македония. Това е неприемливо. Това е неуспех във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото по какъв начин ще летим от София до Скопие, пък веднъж не кацнаха.

Че ще вършим автомагистрали от София до Скопие. Нищо. Нула, разяснява Борисов.

„ Ако желаете да се повтори обстановката от предните две години, гласувайте отново за Политическа партия и Демократична България. Представете си общинските препоръки, в случай че са 50 на 50 няма да мине едно решение. Ситуацията е две години застой ”, заключи Борисов.

Във връзка с честването в Скопие на 151 години от рождението на Гоце Делчев, водачът на ГЕРБ разяснява, че е неприемливо да има забранителни описи на български жители от страна на РСМ.

„ Днес разбирам за забранителни описи на хора и български публицисти за Македония. Това е неприемливо. Това е неуспех във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото по какъв начин ще фъркаме от София до Скопие, пък веднъж не кацнаха. Че ще вършим автомагистрали от София до Скопие. Нищо. Нула. Кой го позволява това?! “.

Той прикани Политическа партия и Демократична България да кажат дали биха се коалирали още веднъж с Българска социалистическа партия.

„ Нека ги чуем, какво ще кажат по въпроса, тъй като фактически Българска социалистическа партия са по-системна партията от „ Продължаваме промяната ”. Ние с Българска социалистическа партия имаме идеологически разлики. Представям си, по какъв начин Христо Иванов и Асен Василев ще вършат бюджет ”.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР